Unghästfinalerna 2016
Torsåkersritten den 1 oktober


Karta över banorna & Banbeskrivning med info

Den nya skissen innebär att du slipper lasta ur 400 meter från tävlingsområdet. Du kan alltså köra ned till anläggningen från Gammelstillavägen men vägen ned är smal så kom i god tid och håll avstånd! Det är 55  hästar som ska tävla och kan lite extra tid, och ha koll på tiden för förbesiktningen.

 
 

Välkommen till Torsåkers Hästintresseförening
och distansrittstävlingen Torsåkersritten i natursköna Torsåker.

 
Torsåker är en tätort i Hofors kommun och kyrkbyn i Torsåkers socken.
Du kommer att rida genom byn och trippa över Söderåsen. Ta en sväng i Kratten och får uppleva olika naturer och se natursköna vyer!
Start och mål är på vår anläggning i Hoo på Klockbergsvägen en liten bit väster om Torsåker.
 
På Gästis som ligger på Gamla Landsvägen 7 inne i Torsåker (vitt trähus nära Ica) kan man få en pizza eller annan mat på fredag och lördag.
Öppet 12 – 23.
 
Koordinater till tävlingscentrum: 60.501550, 16.504189
 
Kartan över banorna är en del av Terrängkartan 640 Hofors.
 
 

Blå slinga är 30 km och är en snabb slinga.
Den rids 2 gånger i T80 och 1 gång  i CR50
 

Startar med grusväg och över en järnvägsövergång, som sedan går över till asfalt när ni kommer fram till byn. En längre skrittsträcka blir det genom Torsåkers centrum. Därefter en del av en fin travslinga med fint underlag. Den passerar stora trafikerade Rv 68 så ta det lugnt och stanna! Efter en kort bit har du ridit 10 km och där finns ett bra groomställe. Sedan bär det av uppför på Söderåsen genom skogen och till en gammal grusväg där man lagt på grovgrus på kortare partier (sulor för ömfotade hästar). Fortsätter på skogsvägar ut på Stjärnsundsvägen en kort bit på asfalt. Svänger in mot Kratten på en grusväg och sedan över Isaksberg, passerar 20 km och rider uppför och nedför. Passerar ännu en gång Rv 68! Kommer till gamla 68:an och ett groomställe. Fortsätter på grusvägar och över en järnvägsövergång och upp i skogen på en fin sandväg. Passerar förvarningen innan en skogsstig fram till en grusväg in till tävlingsområdet.
 
 

Röd slinga är 20 km och rids 1 gång i T80 och CR50

 
Startar med en kort grusväg som går över till en åkerväg. Grusväg utefter  järnvägen (går inte så många tåg på lördagar) och passerar järnvägsövergången. Fortsätter en bit på asfalt. Svänger av på grusväg och passerar en hästgård. OBS SKRITT! Över järnvägen igen. In i skogen på skogsväg. Grusväg som blir en skogsstig, lite steniga partier. Kommer ut från skogen. Nu har du ridit 10 km och där finns en PLIKTPORT. En liten bit grusväg, sedan in i skogen på skogsvägar, sandvägar och stigar. Kommer ut på Malmjärnsvägen där de finns en ny PLIKTPORT. Därefter en bit på asfalt och in i skogen igen. OBS! Efter en stund korsar röd slinga den blå slingan. Se upp på skyltvarningen straxt innan så ni inte krockar! Skogstig ner till förvarning och skogsväg in till mål
 

Lycka till!