Arbetsgruppen för Unghästfinalerna

Ingela Brinkefeldt
Eva Borg

Eva Borg


Gimmick ox och Anne Karlsson  
Elin Joelsson

Arbetsgruppen för prestationsbedömning av unga distansrittshästar består av ett antal entusiaster med distansritt och arabhästar som gemensamt intresse. Antal och medlemmar kan variera från år till år, men alla hjälps åt helt ideellt att administrera kval och genomföra Unghästfinalerna i slutet av varje år. Det finns alltså ingen förening eller något bolag som driver projektet, och alla intäkter, vänliga bidrag och sponsorspengar från företag går oavkortat tillbaka till priser, nödvändiga kostnader i verksamheten, och för att utveckla och driva projektet Prestationsbedömning av unga distansrittshästar vidare.

 

Eva Borg är initiativtagare till Prestationsbedömning av Unga Distansrittshästar i Sverige. Eva är en sann eldsjäl inom distansridningen sedan många år. Hon är både tränare och domare och drog efter karriären som distansryttare även igång Svenska Ridsportförbundets ungdomssatsning i distansritt och var under många år landslagsledare. Vi hör henne ibland även som en kunnig och rolig speaker vid våra tävlingar. Eva är egen företagare och bor i Brunflo, strax söder om Östersund.

Ingela Brinkefeldt har tävlat distansritt på SM-nivå sedan 1986. Tävlar fortfarande ibland och har sedan 1987 byggt upp och drivit stuteriet ArabHästHagen med inriktning på arabiska fullblod för främst distansridning utanför Rimbo. Hon arbetar även som equiterapeut sedan många år tillbaka.

Anne Karlsson är uppfödare av arabhästar. Gillar crabbetlinjerna, och driver Gimmick Arabians vid sidan av sitt arbete som bergsingenjör. Gimmick ox är far till flera framgångsrika arabhästar i distansritt, och han är morfar till Indian Crush ox född 2011 som startade Unghästfinalen 2016 med Anne.


Elin Joelsson har förstärkt arbetsgruppen inför UHF 2017. Elin har ridit i över 20 år och tävlat distansritt sedan 2006. Hon har 2016 totalt 3.584 tävlingskilometer i distansritt och genomförde sin första 160 km med TA Khrim ox som hon också red på den första Unghästfinalen 2010 på Gotland  och i finalen för 6-åringar 2011. Är utbildad biomedicinsk analytiker men också jobbat som busschaufför. Under några år i tonåren jobbade hon sommartid med morganhästar i USA. Både unghästar och tävlingshästar. Numera tar hon emot unghästar för inridning och driver en liten ridskola och ridläger på sin gård i Smara norr om Norrtälje.
   – Har länge gillat det franska unghästsystemet och tycker det är viktigt att man kan utvärdera hästmaterialet tidigt. Jag vill bland annat jobba för att öka kunskapen i Hästsverige om Unghästfinalerna och varför vi finns. 

Vill du vara med i arbetsgruppen
och jobba med unghästfinalerna?

Kontakta någon av oss!