Femåringar på väg under Unghästfinalen 2013. Foto: Ulf Lonäs


Hej hästvän!

Vi hoppas och tror att du med ett litet bidrag vill stödja årets Unghästfinal i distansritt för 5-åriga och 6-åriga tävlingshästar med inriktning mot distansritt. I förlängningen också den avel med inriktning mot distansritt som finns i Sverige.
  Vi som jobbar med Unghästfinalen gör det helt ideellt. Dina pengar går alltså oavkortat till nödvändiga kostnader som priser, domare, veterinärer, och hemsida.
   – När vi drog igång de svenska Unghästfinalerna i distansritt 2010 var det för att få fram talanger och avelsmaterial med tidiga meriter för elitsatsningar. Dessutom ville vi premiera de uppfödare och tränare som satsar på distansritt.
   – Efter åtta år är det mycket roligt att vi kan konstatera att flera av de hästar som deltagit eller blivit Årets Unghäst, senare har levererat och presterat både på nationella tävlingar och internationellt i Europa. Även på EM 160 km (med en åttondeplats!) och VM-distansen 160 km på en dag, säger Eva Borg.
   Eva var en av de ideella och erfarna uppfödare, landslagsledare och distansryttare som drog igång en anpassad svensk modell av de framgångsrika Unghästfinalerna i Frankrike.
   I unghästfinalerna rider man inte för placering utan för att efter godkänd slutbesiktning hamna i gruppen med de högsta poängen enligt ett poängsystem. Veterinärerna bedömer och sätter poäng på bland annat tempo, puls och rörelser undet finalloppet. 
   Under året kvalar hästarna till Unghästfinalen där 5-åringarna går 50 km och 6-åringarna 80 km. Finalerna rids på Rönningeritten den 7 oktober 2017.
 


Vill du sponsra vår satsning
på unga distansrittshästar?


Som privatperson
   Du som vill och har möjlighet att stödja årets Unghästfinal – Gör så här:
   Välj ett valfritt belopp.
   Sätt in ditt bidrag på Unghästfinalens konto:
   DANSKE BANK Clearing.nr: 1355 kontonr: 016 7806. 
   Swishnr: 070 674 64 82
   På platsen för meddelande/inbetalare/text till mottagare skriver du det namn (T.ex. Anna Annansson, Mr Feelgood, etc.) du vill att vi publicerar under varje nivå på vår hemsida, samt i årets katalog.

Som företagare eller förening
Är du företagare eller förening? Skicka e-post till yreva@jamtland.nu med företagets eller föreningens namn, ditt kontaktnamn, adress, telefonnummer och e-postadress samt det belopp du önskar sponsra med. Du får då en faktura med e-post från oss och det namn man vill ange på hemsidan och i katalogen publiceras när du betalat.

Annonser
Man kan sponsra oss med en egen annons med bild, logotyp och egen kortare text på hemsidan och i katalogen. Kontakta omgående yreva@jamtland.nu med dina kontaktuppgifter och en kopia på vad du vill ha med så får du ett kostnadsförslag!

Alla som sponsrar årets unghästfinaler kommer att publiceras med namn i katalogen samt på vår egen hemsida under resten av året!

Vi hoppas på ditt stöd!
 
Kontakt:
uhfdistans@gmail.com
 

Mer info om Prestationsbedömning av unga distansrittshästar och Unghästfinalerna finns på vår hemsida, som under 2016 
hade nästan dagliga besök och totalt 2.657 besök
varav 1.236 unika besökare och 6.099 sidvisningar.


www. distansrittensunghastfinal.se


 Tack för att du stöder svensk distansritt och  
Unghästfinalerna 2017!Sandström & Borg AB
Gimmick Arabians
ArabHästHagen 
Inger Rustad 
Lena Israelsson
Emma Wanér
Camilla Nilsson
Maria Eriksson
Görel Hahne
Amanda Renström
Jenny Gustavsson
Josefin Blom Lugn
Sara Åhman
Beatrice Wendt
Carina Näsström Lindman
Stefan Hammar 
Jonna Lundqvist
Klara Jakobsson
Monika Eiker 
Kjell Westerback
Eva Borg
Elin Joelsson
Team Kjellén
Carina Nääs